We kennen elkaar nog helemaal niet.

MATROSE bestaat uit Jordy, Manon en Marieke. Drie dikke maten met een voorliefde voor klassieke toneelliteratuur. MATROSE brengt deze klassiekers op toegankelijke wijze in de publieke ruimte. In rechtstreeks contact met het publiek, het verhaal en elkaar. Voor de onbevangen kijker en de hardcore theaterliefhebber. Samen proberen zij met het verleden in het vizier te reflecteren op het heden. Om ons te troosten met de gedachte dat we al jaren op dezelfde manier om proberen te gaan met hoe we moeten leven.  

Laten we daar samen op drinken!

MATROSE is ontstaan toen drie vrienden tijdens het Café Theater Festival een ideale combinatie vond van hun liefde voor theater en de kroeg. 

Na de festivalhit KONING OEDIPUS ‘Het komt zoals het gaat’, smaakte dit naar meer. 

Inmiddels zijn ze afgestudeerde theatermakers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en is MATROSE uitgegroeid tot een professioneel gezelschap.

Jordy Roeten
Maker en speler

Jordy is naast, of bijna in, Ponypark Slagharen opgegroeid. Geboren in 1994. Drinkt het liefst zijn koffie zwart en zijn bier nat. Broer van een handjevol broertjes en zusjes. Een hoofd vol ontembare manen. Houdt het team lekker op tempo met zijn snelle pas. 

Karaokelievelings: 

Margherita - Marco Borsato

Manon Poort
Maker en speler

Manon is geboren tussen de vissen. Heeft haar tienerjaren doorgebracht als rasechte Spakenburgse marktvrouw. Laat geen kans voorbij gaan om haar blonde haren in je gezicht te meppen. Houdt van alles wat roze en pluizig is. 

Karaokelievelings: 

Als je iets kan doen - Artiesten van Azie.

Marieke Braaksma
Maker en speler

Marieke is in 1993 met regenlaarzen en al ‘oet de Twentse klei getrokken.’ Zet na het rennen in het bos het liefst een glas rood op tafel. Is een beetje uitgepraat over haar woeste haren, maar de rest van Utrecht niet. 

Karaokelievelings: 

Jodge me niet - Jayhx

Ilze Versloot
Productieleidster en Zakelijk leidster

Ons Ilze kwam in 1994 ter aarde en heeft haar jeugd doorgebracht in het zwarte gat genaamd Nijkerk. Met een grote liefde voor het strand en de zee staat haar slaapkamer vol met vuurtorentjes, schepen en ligt er geregeld zand op de vloer. Haar angst voor alle soorten vogels belemmerd haar zelden in haar werk als productieleidster voor MATROSE.

Karaokelievelings: 

Toen ik je zag - COVER VAN DO!

David Verschoor
Gastspeler

David is geboren en getogen in Capelle aan den IJssel. Die stad naast Rotterdam. Mensen denken weleens dat David een echte Rotterdammer is, inclusief David zelf. Als kind wilde hij steward worden.

Karaokelievelings: 

Toch hou ik van je, Rotterdam - Gerard Cox